İzmir’de kumpirden ölüme 20 yıla kadar hapis istemi

28 Aralık’ta İzmir’in Buca ilçesinde Servet Polat (60), beraberinde kızı Bahar Zeyrek ve torunu Gökhan Zeyrek (11) ile Efeler Mahallesi’ndeki bir işletmede kumpir yedi.
Kusma ve ishal nedeniyle rahatsızlanan aile, Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitti.
EVİNDE ÖLÜ BULUNDU
Servet Polat’ın 30 Aralık saat 04.00’te evinde ölü bulunması üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan işletme sahibi N.D., çıkarıldığı hakimlikçe ‘Taksirle öldürme’ suçundan tutuklandı.
İŞLETME SAHİBİ TUTUKLANDI
N.D.’nin işlettiği iş yerinden kumpir yedikten sonra rahatsızlandığını belirten 4 kişinin de hastanedeki tedavilerinin ardından polis merkezine giderek şikayetçi oldukları öğrenildi.
GIDA ZEHİRLENMESİ OLDUĞU BELİRLENDİ
Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında Adli Tıp Kurumu 1’inci İhtisas Kurulu’ndan alınan raporda, Polat’ın iç organlarında makroskopik ve histopatolojik tetkikler ile ölümün meydana geliş şekli birlikte değerlendirildiğinde ölümün gıda zehirlenmesi sonucu meydana geldiğinin belirlendiği ifade edildi.
SALMONELLA BAKTERİSİ BULUNDU
Tarım ve Orman Bakanlığı İzmir Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’nün muayene ve analiz raporunda ise alınan kumpir numunesinde Salmonella bakterisi bulunduğu ortaya çıktı.
20 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ
Alınan ifadeler ve toplanan deliller ışığında iş yeri sahibi N.D. hakkında, ‘Taksirle ölüme neden olma’ suçundan 15 yıla kadar ve ‘Bozulmuş veya değiştirilmiş gıda ticareti’ suçu nedeniyle de 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.